Rőben termékek

Klinkertéglák

Idomtéglák

A Rőben idomtéglák szinte kis műremekek, amelyek segítségével részletek könnyen megtervezhetőek és megvalósíthatóak. Szép feladat és megéri az idomtéglákkal már a tervezés korai szakaszában számolni. A Rőben különleges alakú téglái kifejezetten kedveznek az individuális kifejezés-formák iránt vonzódók ötleteinek megvalósításához. Nagyjából 30 féle különböző alapformával rendkívül sokféle alakzat kialakítható. Önálló gyártás; ez azt jelenti, hogy az idomtéglák az éppen zajló termeléstől függetlenül, teljesen más gyáregységben készülnek. Ez rugalmasságot biztosít akár különleges kívánságok megvalósítására is.

Klinker lapkák

[Amikor nem akarunk , vagy egy előzőleg épült homlokzathoz nincs lehetőség

teljes vastagságú téglából burkolatot készíteni, elegendő egy néhány mm-es

vastagságú klinker lapka. Ezek ugyanolyan kemények és tömörre égetettek mint a

teljes téglák, ezért a homlokzat tökéletesen védve marad a káros hatásoktól. A

téglaburkolat homlokzati hőszigetelő rendszerrel is készülhet. A szakszerűen

felragasztott és fugázott falat nem lehet megkülönböztetni a teljes téglával

készülttől,köszönhetően a minden lapkához elérhető sarok elemnek,amely a külső

sarkoknál a teljes tégla megjelenését biztosítja. Csoda? Nem, egyszerűen csak

tökéletes.

Idomtéglák a finom kialakításokhoz

idomtéglák

A Rőben "idomtégla programja" kb. 30 különböző alakú téglát tartalmaz. Ezek a kerámiaklinker-, a klinker- és a kézzel vetett klinker-családok típusai, a megfelelő felületekkel és színekkel. A választék akkora, hogy a kombinációk lehetősége közel végtelen! Ebből a néhány példából, amelyet ezen az oldalon lehet látni, sejthető, hogy micsoda formagazdagság hozható létre a Rőben idomtéglák segítségével. A különleges ötletekhez a Rőben speciális téglákat képes készíteni.

Falazattal bezárt szög 135°-tól, három idomtéglából, 100-as, 110-es és 500-as típusból.Falazósarok, 135°-os belső szöggel, egy idomból. 200-as típusú.

A Rőben idomtéglái közül ez a legsokoldalúbb. Az úgynevezett "csuklókönyök". A két forma egymásba nyúlik, ezáltal szinte akármilyen szögben lehet falazni."Ferdesarkú" falazótégla, két idomból. 200-as és 500-as típus.

8 sarkú oszlop, egy idomból. 300-as típusú.

Homlokzattéglák

A burkolótéglák között megkülönböztetünk, klinkert, kerámiaklinkert, burkoló klinkert és kézzel vetett klinkert.

Fizikai tulajdonságaik közti különbségek a DIN-szabványban vannak rögzítve. Ezek nem jobb vagy rosszabb minőségű téglák: mindegyik csoportnak megvan a különleges karakterisztikus jellemzője. Egyben viszont megegyeznek: az abszolút fagyállóságukban amit számtalan kemény télen bizonyítottak és a majdnem korlátlan élettartamukban. Ahogy az építtető személyes ízlése megkívánja a ház architektúráját, úgy választ megfelelő téglát.

A téglát a valóságnak megfelelő, falazott felületben kell látnia, úgy és ahol lesz, ez nagyban megkönnyíti a döntést.