Drónos mérések

Miért van szükség drónos mérésre?

Igazából nem a drón, mint eszköz a lényeg, hanem a rendszeres adatgyűjtés. Ahogy az autónk fedélzeti számítógépe több száz érzékelő adatait gyűjti minden percben, hogy a meghibásodás első jelére riasztani tudjon és ezzel elkerülhessük az alkatrész tönkremenetelével együtt járó kellemtelenségeket, költséget és egy esetleges balesetet.

Épületek jóval nagyobb értéket képviselnek, ezért rendszeres vizsgálatuk, a hibák korai felismerése és javítása meghosszabbítja az ingatlan élettartamát, hosszú távon a költségek csökkenését eredményezi és eladáskor egy jól dokumentált és karban tartott épület lényegesen magasabb árat érhet el.

A drónok igazából repülő kamerák, melyek nagyobb költségek, állványok és emberi élet veszélyeztetése nélkül képesek megközelíteni egy épületet és a hibákról kiváló minőségű és nagy felbontású képeket és videót készíteni.

Ipari drónok

Drónokból sokféle van, legtöbbjüket ma még a hobbi pilóták használják. Az igazi ipari drónok azonban képesek közelebb és stabilabban repülni egy épület szerkezetéhez, nagyfeszültségű vezetékek mágneses hatása ellen védetettebbek, eső és hideg idő esetén is képesek felszállni. Kameráik professzionális minőségűek, cserélhetőek és képesek például infravörös vagy éppen multispektrum érzékelésére is alkalmas eszközöket magukkal vinni. Cégünk kizárólag megbízható DJI ipari drónokat alkalmaz a mérések elvégzéséhez.

Szolgáltatásaink

Építkezéseknél

  • Ingatlanok vásárlás előtti felmérése normál és infravörös kamerákkal. (Multispektrum kamera 2019 közepétől)
  • Építkezés nyomon követése tetszőleges időközönként. Dokumentáció nyers és kívánságra vágott 4k minőségű videóval.
  • 32-szeres nagyításra képes hagyományos, valamint infravörös kamerával, az elkészült részek minőségének ellenőrzése. Magas épületek esetén különösen ajánlott!

Állagmegóvás

Infravörös kamerás vizsgálatok, tetőszerkezetek és nyílászzárók ellenőrzésére. A vizsgálat természetesen kombinálható hagyományos kamerás ellenőrzéssel külső hibák felderítésére. A 32-szeres nagyításra képes kameránkkal akár 1-2 centiméteres problémák is felfedezhetőek!

Állapotfelmérések

Egy épület csak akkor tartja értékét, ha folyamatosan karbantartják. Korai felismeréssel jelentős összegeket lehet megtakarítani, az időszakos drónos vizsgálatok ebben segíthetnek. Minden vizsgálathoz részletes digitális dokumentációt adunk, mellyel rendszeres vizsgálatok esetén az ingatlan teljes története dokumentálható. Ha valaha eladásra kerül az épület, a vevő nagyobb árat is el fog fogadni, ha ház története jól dokumentálva, nyitott könyvként kerül eléje, bizonyítva, hogy a minőség megőrzése mindig is prioritás volt az eladó számára.

Reklám és Referencia

Minden tervező és tulajdonos jól felfogott érdeke, hogy az általa tervezett, kivitelezett, illetve tulajdonolt épületről megfelelő információ álljon rendelkezésre, reklámanyagként és referenciákhoz. Csapatunk igényes és hangulatos reklámanyagok létrehozására is rendelkezésükre áll.

Római katolikus templom - Páty

A videó bemutatja a II. János Pál római katolikus templomot Pátyon, melynek Rőben téglás burkolatát az Integrál Kft készítette. A templom több fajta tégla felhasználásával készült, mert a burkolás hosszabb ideig tartott, mint az eredetileg tervezve volt. Az épületen kleibrand rot-braun WDF típus van, a torony formback rot-braun WDF, az erődszerű kerítés pedig formback rot-braun NF.

Porcelán manufaktúra - Herend

A videó bemutatja a Herendi porcelán manufaktúrát, melynek Röben téglás burkolatát részben Integrál Kft kivitelezte. Az épület burkolata formback bunt-geflammt NF típussal készült, a 2000-es években, akkoriban a Rőben cég kiadványában, az Exemplum-ban is szerepelt.